Parket schuren en oliën

Laat uw parket schuren en oliën door een erkend parketbedrijf

Kies de Expert

9

DESKUNDIG ADVIES OP LOCATIE

Wij komen graag voor een vrijblijvende vloerinspectie
9

GARANTIE OP GELEVERD WERK

Goede garantie voorwaarde na oplevering

Vloer schuren door de Expert

Parket schuren en oliën

Parket schuren en olien: welke voordelen en mogelijkheden zijn er?

Is uw parketvloer versleten? Nieuwkoop of herstel is dan nodig!
Wanneer de parketvloer van uw woning in Amsterdam, Amstelveen of een andere plaats versleten of beschadigd is, ontstaat een vervelende situatie. Niet alleen ziet de vloer er lelijk en verouderd uit, maar ook worden parketvloeren die al jarenlang in gebruik zijn vaak gevaarlijk glad. Een nieuwe parketvloer kopen of een het parket schuren en olien laten door een Parketschuurspecialist – hiervoor kunt u terecht op Parketschuurspecialist.nl – zijn dan enkele opties die u kunt overwegen. Verder is het parket pakret schuren en lakken een veelgekozen mogelijkheid. Om uiteenlopende redenen is het parket schuren Amsterdam door een ervaren specialist het meest aantrekkelijk.

Voordelen van de houten vloeren schuren en lakken of olieën laten

Parket renovatie door een van de medewerkers van Schuur Expert heeft meerdere voordelen boven het kopen van nieuw parket. In de eerste plaats is parket onderhoud voordeliger dan een compleet nieuwe vloer kopen. Dit komt omdat er bij Parket onderhoud door de Parketvloerspecialist geen nieuwe houten vloer gelegd hoeft te worden, wat flink in de materiaalkosten scheelt. Een tweede pluspunt van het parket schuren en lakken / olieën is dat u veel tijd bespaart. Zo hoeft de oude houten vloer er niet uitgesloopt worden. Verder hoeft u niet op zoek naar een nieuwe vloer. En wat ook fijn is: u hoeft de houtresten van de oude vloer niet naar de stort te brengen. En ten slotte heeft parket renovatie via het parket schuren en olien als grote voordeel dat dit een milieuvriendelijke keuze is. Voor houten vloeren schuren hoeven geen extra bomen gekapt te worden.

Twee methodes: schuren en lakken of het parket schuren en daarna laten olieën?

Wanneer u kiest voor uw parket schuren Amsterdam, kunt u kiezen uit diverse behandelmethodes. De twee populairste keuzes zijn het parket schuren en olien of het parket schuren en lakken. Beide behandelmethodes hebben hun eigen voordelen en nadelen. Welke zijn dit precies? En welke wijze van houten vloeren schuren is het beste in uw situatie?

Het lakken van een houten vloer: voordelen

Het pakret schuren en lakken gaat als volgt in zijn werk. Eerst wordt de vloer met speciale apparatuur geschuurd en volledig stofvrij gemaakt. Daarna vindt in drie rondes het lakken van de vloer plaats. Eerst wordt een laag grondlak opgebracht. En daarna wordt de vloer in twee laksessies afgelakt. De voordelen van een vloer schuren en daarna aflakken zijn:

  • Het parket schuren Amsterdam en laten aflakken zorgt voor een vloer die goed tegen vloeistoffen kan. Lak beschermd perfect tegen water en nattigheid. Zo voorkomt u intrekkend vocht en hert kromtrekken van de houten vloer.
  • Een van de grote pluspunten van gelakte houtvloeren is het beperkte onderhoud dat ze vereisen. De vloer kan gemakkelijk schoongehouden worden en heeft – naast af en toe dweilen en de stofzuiger eroverheen trekken – feitelijk verder geen tussentijdse onderhoudsbeurten nodig. De vloer gaat op deze manier al snel tien tot twaalf jaar mee. Wanneer u voor hoogwaardige lak kiest, verlengt u de levensduur al snel tot veertien jaar.
  • Er is keuze aan soorten afwerkingen. Zo kunt u opteren voor een matte lakvloer, voor een zijdematte uitstraling en voor extra matte laksoorten.

Nadelen van een lakvloer

Nadelig aan lakken is dat er qua kleuren niet veel opties zijn. Het bijwerken van kleine stukjes beschadigde vloer is met lak helaas ook niet mogelijk.

Het parket schuren en olien: voordelen

De tweede populaire behandelmethode van versleten parketvloeren schuren en vervolgens olieën. Na een schuursessie wordt olie aangebracht, die diep in de vloer trekt en deze goed beschermt.

Het olieën van houten vloeren heeft enkele duidelijke voordelen. Deze zijn:

  • Vloeistoffen en vuiligheid maken door de intrekkende olie, die het hout volledig verzadigt, geen kans meer.
  • Er zijn bij oliën tientallen kleuren mogelijk.
  • Het onderhouden van de vloer bij kleien beschadigingen is eenvoudig.

Nadelen van een olievloer

Als nadelen van olievloeren gelden het feit dat de vloer eens per twee of drie jaar een nabehandeling nodig heeft. Gebeurt dit niet, dan kan de vloer lelijk en vies worden. Verder gaan olievloeren na verloop van tijd meer glanzen.

Vraag direct en scherpe offerte aan

Kies ook voor parket renovatie en vraag nu een aantrekkelijke offerte aan via Parketschuurspecialist.nl. Heeft u vragen, dan kunt u ons natuurlijk ook altijd e-mailen of bellen voor meer informatie. Graag tot ziens!

Jaren Ervaring

Complete projecten

Onze laatste projecten

Parket schuren en oliën | Woning Amstelveen

Onderhouden door Parket Schuren Amstelveen Project Eengezin Woning Amstelveen 40 m² Schuren en Oliën Datum 18 Mei 2017

Over dit project

Bij deze woning gelegen in hartje Amstelveen hebben we de vloer machinaal 3x geschuurd en voorzien van Royal 2K kleur olie. De olie is in 2 lagen aangebracht zodat deze optimaal bestand is tegen vuil en stof. Ook deze parketvloer is weer als nieuw.

Parket schuren en lakken | Woning Amstelveen

Onderhouden door Parket Schuren Amstelveen Project Hoekwoning Amstelveen 56 m² Schuren en Olien Datum 29 Mei 2017

Over dit project

In deze grachtenwoning in Amstelveen hebben we een lamel parket bestaande uit stroken grondig geschuurd 3maal en gepolijst. Vervolgens hebben we de vloer voorzien van 2 componenten olie van Royal 2K. Wederom een prachtig resultaat.

Parket schuren en oliën | Woning Amstelveen

Onderhouden door Parket Schuren Amstelveen Project Appartement Amstelveen 62 m² Schuren en Oliën Datum 19 Juni 2017

Over dit project

Voor deze eengezinswoning in Amsterdam Zuid-Oost hebben we een massieve visgraatvloer machinaal geschuurd (3x) en gepolijst en vervolgens voorzien van 2 componenten olie van Royal 2K. Ook deze vloer hebben wij weer als nieuw mogen opleveren.

Parket schuren en oliën | Tussenwoning Amstelveen

Onderhouden door Parket Schuren Amsterdam Project Tussenwoning Amstelveen 32 m² Schuren en Oliën Datum 6 Juni 2017 Over dit project Voor deze klant hebben wij een massieve stroken vloer geschuurd en in de 2 componenten olie van Royl 2K gezet. Na het grondige schuren en behandelen is deze vloer weer als nieuw.

Direct een afspraak maken

Wilt u uw vloer op de korte termijn laten behandelen door een ervaren en betrouwbare expert? Neem dan contact met ons op en plan direct een afspraak in voor een vakkundige behandeling van uw houten vloer. Wij komen graag zo snel mogelijk bij u langs om uw parketvloer die broodnodige make-over te geven. Voor u het weet, straalt uw vloer als nooit tevoren en ziet uw interieur er weer geweldig uit. Wilt u meer weten over ons bedrijf, voor u een afspraak maakt voor het behandelen van uw parketvloer? Neem dan gerust contact met ons op.

Bel nu met

+31 (020) 24 40 605

ONS WERKGEBIED IN EN RONDOM Amsterdam:

Schuur Expert is niet alleen actief in Amsterdam. Wij zijn ook actief in de omringende plaatsen in een straal van ongeveer 20 km.
Bent u ook opzoek naar een lokale parketteur met ervaring in Amsterdam of in omringende plaatsen zoals:  Amstelveen, Diemen, Abcoude, Aalsmeer, Schiphol, Uithoorn, Purmerend, Volendam en Monnickendam?
Lokaal zijn wij gevestigd op adres: Langswater 176 1069TS Amsterdam
Call Now Button