Parket schuren

Parket schuren en oliën

houten vloer schuren en behandelen met olie

Parket schuren en oliën

Parket schuren en oliën: welke voordelen en mogelijkheden zijn er?

Is uw parketvloer versleten? Nieuwkoop of herstel is dan nodig!
Wanneer de parketvloer van uw woning in Amsterdam, Amstelveen of een andere plaats versleten of beschadigd is, ontstaat een vervelende situatie. Niet alleen ziet de vloer er lelijk en verouderd uit, maar ook worden parketvloeren die al jarenlang in gebruik zijn vaak gevaarlijk glad. Een nieuwe parketvloer kopen of het parket schuren en oliën door een Parketschuurspecialist zijn dan enkele opties die u kunt overwegen. Verder is het parket schuren en lakken een veel gekozen mogelijkheid. Om uiteenlopende redenen is het parket schuren in Amsterdam door een ervaren specialist het meest aantrekkelijk.

Voordelen van de houten vloeren schuren en lakken of oliën laten

Parket renovatie door een van de medewerkers van Schuur Expert heeft meerdere voordelen boven het kopen van nieuw parket. In de eerste plaats is parket onderhoud voordeliger dan een compleet nieuwe vloer kopen. Dit komt omdat er bij Parket onderhoud door de Parketvloerspecialist geen nieuwe houten vloer gelegd hoeft te worden, wat flink in de materiaalkosten scheelt. Een tweede pluspunt van het parket schuren en oliën / lakken is dat u veel tijd bespaart. Zo hoeft de oude houten vloer er niet uitgesloopt worden. Verder hoeft u niet op zoek naar een nieuwe vloer. En wat ook fijn is: u hoeft de houtresten van de oude vloer niet naar de stort te brengen. En ten slotte heeft parket renovatie via het parket schuren en oliën als grote voordeel dat dit een milieuvriendelijke keuze is. Voor houten vloeren schuren hoeven geen extra bomen gekapt te worden.

Twee methodes: schuren en lakken of het parket schuren en daarna laten oliën?

Wanneer u kiest voor uw parket schuren Amsterdam, kunt u kiezen uit diverse behandelmethodes. De twee populairste keuzes zijn het parket schuren en oliën of het parket schuren en lakken. Beide behandelmethodes hebben hun eigen voordelen en nadelen. Welke zijn dit precies? En welke wijze van houten vloeren schuren is het beste in uw situatie?

Het lakken van een houten vloer: voordelen

Het pakret schuren en lakken gaat als volgt in zijn werk. Eerst wordt de vloer met speciale apparatuur geschuurd en volledig stofvrij gemaakt. Daarna vindt in drie rondes het lakken van de vloer plaats. Eerst wordt een laag grondlak opgebracht. En daarna wordt de vloer in twee laksessies afgelakt. De voordelen van een vloer schuren en daarna aflakken zijn:

 

 • Het parket schuren Amsterdam en laten aflakken zorgt voor een vloer die goed tegen vloeistoffen kan. Lak beschermd perfect tegen water en nattigheid. Zo voorkomt u intrekkend vocht en hert kromtrekken van de houten vloer.
 • Een van de grote pluspunten van gelakte houtvloeren is het beperkte onderhoud dat ze vereisen. De vloer kan gemakkelijk schoongehouden worden en heeft – naast af en toe dweilen en de stofzuiger eroverheen trekken – feitelijk verder geen tussentijdse onderhoudsbeurten nodig. De vloer gaat op deze manier al snel tien tot twaalf jaar mee. Wanneer u voor hoogwaardige lak kiest, verlengt u de levensduur al snel tot veertien jaar.
 • Er is keuze aan soorten afwerkingen. Zo kunt u opteren voor een matte lakvloer, voor een zijdematte uitstraling en voor extra matte laksoorten.

Parket schuren en olien

Nadelen van een lakvloer

Nadelig aan lakken is dat er qua kleuren niet veel opties zijn. Het bijwerken van kleine stukjes beschadigde vloer is met lak helaas ook niet mogelijk.

Het parket schuren en oliën: voordelen

De tweede populaire behandelmethode van versleten parketvloeren schuren en vervolgens oliën. Na een schuursessie wordt olie aangebracht, die diep in de vloer trekt en deze goed beschermt.

Het oliën van houten vloeren heeft enkele duidelijke voordelen. Deze zijn:

 • Vloeistoffen en vuiligheid maken door de intrekkende olie, die het hout volledig verzadigt, geen kans meer.
 • Er zijn bij oliën tientallen kleuren mogelijk.
 • Het onderhouden van de vloer bij kleien beschadigingen is eenvoudig.

Nadelen van een olievloer

Als nadelen van olievloeren gelden het feit dat de vloer eens per twee of drie jaar een nabehandeling nodig heeft. Gebeurt dit niet, dan kan de vloer lelijk en vies worden. Verder gaan olievloeren na verloop van tijd meer glanzen.

Vraag direct en scherpe offerte aan

Kies ook voor parket renovatie en vraag nu een aantrekkelijke offerte aan via Parketschuurspecialist.com. Heeft u vragen, dan kunt u ons natuurlijk ook altijd e-mailen of bellen voor meer informatie. Graag tot ziens!

Wij hebben een landelijke dekking en werken daarin samen met verschillende parketteurs. een kleine greep uit onze partners zijn oa. Parket schuren Utrecht, Parket schuren Almere, Parket schuren Noord Holland en Parket schuren Hilversum

Praat met onze adviseur

Contact met

Robert van Leeven

085 3031 576

Robert is onze adviseur van de regio Amstelveen. Bij vragen over deze behandeling neemt u contact op met onze adviseur Robert.

WANNEER PARKET SCHUREN?

 • Krassen en deukjes in uw parketvloer
 • Kleurverschillen door zonlicht
 • Tijd voor andere uitstraling of kleur
 • Bij (water)schade aan uw houten vloer
 • Bij uitbreiding van uw houten vloer
 • U wilt graag een onderhoudsvriendelijke vloer

WAAROM VOOR ONS KIEZEN?

 • Meer dan 30 jaar ervaring
 • Garantie op alle werkzaamheden
 • Eigen parketteurs in dienst
 • Uitvoering dus ook in het weekend en ‘s nachts
 • Op korte termijn in te plannen
 • Parket Schuren gebeurt stofvrij

Kom met mijn in gesprek

Vragen over uw vloer?

Ik leg u graag uit wat onze olie behandeling inhoud en wat dit met u vloer doet. Maak een vrijblijvende afspraak met me dan kom ik graag bij u langs om dit aan u uit te leggen

Bel Ons