Adres

Wij komen graag bij u langs voor een vloer inspectie en advies opmaat

Openingstijden

Maandag – Vrijdag 08:00 – 18:00
zaterdag – Zondag 10:00 – 16:00

Bel ons vandaag

momenteel 2 medewerkers beschikbaar
1

Kom in gesprek

Hoe kunnen wij helpen

arrow
contact

Parketspecialist

Parket schuren en Lakken 

WANNEER PARKET SCHUREN?

 • Krassen en deukjes in uw parketvloer
 • Kleurverschillen door zonlicht
 • Tijd voor andere uitstraling of kleur
 • Bij (water)schade aan uw houten vloer
 • Bij uitbreiding van uw houten vloer
 • U wilt graag een onderhoudsvriendelijke vloer
Geweldig werk geleverd door dit team. Het was een grote opdracht die ze uitstekend tot een mooi resultaat hebben gebracht.

Fam Brouwer

WAAROM VOOR ONS KIEZEN?

 • Meer dan 30 jaar ervaring
 • Garantie op alle werkzaamheden
 • Eigen parketteurs in dienst
 • Uitvoering dus ook in het weekend en ‘s nachts
 • Op korte termijn in te plannen
 • Parket Schuren gebeurt stofvrij

Contact

Wij komen graag bij u langs

085 – 3031 576

WAAROM OFFERTE AANVRAGEN?

 • Binnen twee minuten een prijsopgave
 • Snelle opvolging van uw aanvraag
 • Persoonlijk contact
 • Gratis advies op locatie
 • Heldere afspraken zwart op wit
parket schuren en oliën

Wij hebben een landelijke dekking en werken daarin samen met verschillende parketteurs.

Alles over parket schuren

Parket schuren en Lakken

Heeft u een mooie parketvloer? Dan heeft u een vloer die zeer sterk is en levenslang meegaat. De enigste voorwaarde om de vloer een lange levensduur te geven, is dat u de vloer periodiek goed laat onderhouden. Na verloop van jaren kan de vloer beschadigd raken en slijtplekken vertonen. Uw geschuurde parketvloer in de lak of olie zetten is dan noodzakelijk. Als lokale Amsterdamse parketschuurspecialist kunt u hiervoor terecht bij Parket Schuren Amsterdam. Met ruim 25 jaar ervaring zijn wij gespecialiseerd in het schuren van parketvloeren en de afwerking met lak, olie of waxen. Ook voor het grondig reinigen van uw parketvloer zijn wij u uw lokale specialist in het parketvloer schuren en lakken. Neemt u voor deze klus gerust contact met ons op voor een vrijblijvende vloerinspectie en advies opmaat.

Waarom uw vloer schuren en daarna lakken?

Met een parketvloer heeft u een zeer duurzame vloer. Maar hoe duurzaam uw vloer ook is, in de loop der jaren kunnen door het schuiven van meubels krassen in de vloer ontstaan. Op plekken waar de vloer intensief gebruikt wordt ontstaan slijtplekken. Als u hier geen actie in onderneemt zal de lak verdwijnen en is uw parketvloer onbeschermd. Hoe goed de kwaliteit van uw parketvloer ook is, hout blijft gevoelig voor verkleuring. Verkleuring kunt u met schuren ook laten verwijderen. Het kan ook zijn dat uw smaak na verloop van tijd anders wordt. U vindt de kleur van uw parketvloer minder mooi en wilt eigenlijk wel een andere kleur. Hiervoor hoeft u gelukkig geen nieuwe vloer te laten leggen. Met een nieuwe laklaag creëert u de kleur die u wenst. Na een lak laag ziet de vloer er weer als nieuw uit, is de vloer weer goed schoon te maken door het te stofzuigen en te dweilen en behoudt uw parketvloer zijn lange levensduur.

Parketvloeren schuren en behandelen met lak

Het belangrijkste bij parket renovatie is het schuren van het parket. Dit moet secuur gebeuren. Tijdens het schuren wordt de laklaag en de bovenste laag van uw parket er afgehaald. Onze specialisten zullen hiervoor eerst de vloer inspecteren. Er wordt een beoordeling gemaakt hoe groot eventuele schade aan de vloer is, zodat kan worden nagegaan hoeveel er exact van de vloer geschuurd moet worden. De vloer zal worden geschuurd in fases van grof naar fijn. Het aantal fases is ook weer afhankelijk van de kwaliteit en de afwerking van uw vloer. Het schuren van de vloer moet secuur gebeuren. Dit kunt u dan ook gerust aan onze vloerspecialisten overlaten, die hier ruime ervaring mee hebben.

Stofvrij uw houten vloeren schuren en lak behandelingen

Bij het schuren is het grote nadeel dat er bij het schuren altijd veel stof vrijkomt. Dit is hinderlijk voor zowel u als onze medewerkers. Uw meubels moeten dan afgedekt worden en onze medewerkers moeten werken met stofkappen. Daarom werken wij met speciale schuurmachines die tijdens het schuren direct de stof opzuigen. Uw huis zal niet meer onder het stof komen te zitten en voor de gezondheid van onze medewerkers is dit ook veel beter. Dit scheelt erg veel werk en uw vloer wordt schoon geschuurd. Stofvrij houten vloeren schuren is dan ook de nieuwstee innovatie op het gebied van vloeronderhoud. Hiermee worden zowel onze medewerkers als u ontlast.

Parket schuren en lakken
parket lakken
parketvloer lakken

Het aan brengen van lak op uw parketvloer 

Bij parket schuren Amsterdam is het schuren van de vloer de eerste fase. Als de vloer is geschuurd en stofvrij gemaakt is, kan worden begonnen met het brengen van skylt lak op uw geschuurde parketvloer. Met het aanbrengen van een laklaag zorgt u voor een beschermlaag over uw vloer. De lak dekt het parket af, zodat vlekken niet meer in het hout kunnen trekken. Tevens vergemakkelijkt een laklaag het dagelijkse parket onderhoud. U kunt de vloer zo veel beter stofzuigen en dweilen. De laklaag vormt ook een eerste bescherming voor uw houten vloer. Mocht er lichte schade ontstaan, dan zal dit vooral eerst de laklaag betreffen en niet direct uw houten vloer. Uw vloer is na het aanbrengen van de lak goed beschermd tegen vuil, stof en vocht en afhankelijk van de gekozen lak glimt uw vloer weer als nieuw. U heeft een keuze uit diverse soorten lak. Voorwaarde is uiteraard dat de parketlak van goede kwaliteit is. Hierdoor is de lak goed bestand tegen intensief gebruik. Een goede lak zorgt er ook voor dat verkleuring zo lang mogelijk wordt tegengehouden. De lak kan ook de uitstraling van uw vloer bepalen. Kiest u bijvoorbeeld voor een matte laklaag of een glanzende lak? Wilt u de originele houtkleur behouden, dan kunt u het beste gebruikmaken van een transparante parketlak. Wilt u uw parket een andere kleur geven, dan kiest u voor een gekleurde soort lak.

Parketvloer schuren en oliën in plaats van lakken

Naast parket schuren en lakken, is ook het oliën en waxen van uw vloer mogelijk. In tegenstelling tot lak, beschermd u uw parketvloer dan niet door middel van een laag op de houten vloer. Door het parket te oliën zorgt u voor bescherming van binnenuit de houten vloer. De olie zal in het parket trekken, waardoor het hout beschermd is tegen intrekkend vocht. Het gebruik van olie is zeker aan te raden als u geen glanzende vloer wenst. Een parketvloer dat met olie is behandeld zal altijd een matte uitstraling behouden. Het voordeel van olie is dat u tussentijds de vloer ook lokaal kunt onderhouden, zonder dat u de gehele vloer opnieuw moet doen. Dit is met een lak van skylt of bona namelijk niet mogelijk. Wel moet u voor een goede parket onderhoud zorgen. Dit houdt in dat u dagelijks vuil en steentjes van de vloer haalt, om schade aan het parket te voorkomen.

Parket voorzien van lak door uw lokale parketschuurspecialis. 

Wanneer uw vloer aan parket renovatie toe is, schakelt u dan Parket Schuren Amsterdam in. Met 25 jaar ervaring in houten vloeren schuren en behandelen met lak, hard wax of olie, zijn wij inmiddels een 5-sterren vloerspecialist met 8 gecertificeerde parketspecialisten in dienst. Met onze duidelijke en eerlijke prijzen weet u altijd vooraf wat deze opdracht van uw parketvloer gaat kosten. Wilt u uw vloer ook laten schuren en behandelen met lak? Neemt u dan contact op en laat u uitgebreid voorlichten over de mogelijkheden.

Stel uw vraag?

Vloerinspectie

Wij komen graag bij u op locatie

Maak een afspraak

085 – 3031 576

Stuur ons een mail

085 3031 576

Bel nu